- Reklama -magazin
- Reklama -magazin

Potravináři ocenili nejlepší inovace v potravinářství

Redakce doporučuje

Potravináři ocenili nejlepší inovace v potravinářství. Informovala o tom Jana Venhartová, ředitelka Potravinářské komory Slovenska (PKS).

Upřesnila, že PKS vyhlásila v roce 2021 již čtvrtý ročník soutěže, kterou oceňuje nejlepší inovace, reformulace potravin, ale i projekty trvalé udržitelnosti.

Potravinářské podniky se podle ní ucházely svými výrobky o vítězství v celkem šesti kategoriích, a opět ukázaly, že svým spotřebitelům umí nabídnout zajímavé inovativní potraviny a že jim ochrana životního prostředí není lhostejná. Navzdory omezením v souvislosti s onemocněním COVID-19 měla podle ní odborná porota znovu těžkou situaci, aby z přihlášených výrobků vybrala ty nejlepší. PKS kromě hodnocení produktů udělila ocenění i Osobnosti potravinářství.

„Jsme velmi rádi, že navzdory omezením, která nám do životů přineslo onemocnění COVID-19, nám bylo do soutěže doručeno opět velké množství přihlášek zajímavých inovací v potravinách. Zároveň se těšíme iz přihlášených projektů zaměřených na trvalou udržitelnost, protože ochrana životního prostředí ne je lhostejná ani potravinářům,“ přiblížila Venhartová.

„Na slovenském trhu máme kvalitní i inovované potravinové výrobky, kterými se jejich výrobci mohou právem pochlubit. V době, kdy stále více spotřebitelů vyhledává kvalitní potraviny, za kterými je zároveň i příběh spojen s trvalou udržitelností,“ doplnila.

Poznamenala, že celkem bylo do soutěže o Cenu PKS za rok 2021 doručeno 48 přihlášek. Komise složená z odborníků v oblasti potravinářství z akademické a vědecké obce z produktů vybírala ty, které splňovaly všechny náročné podmínky hodnocení. Mezi kritéria hodnocení patří způsob zpracování potraviny s vysokou přidanou hodnotou, netradiční receptura výrobku, neobvyklý způsob zpracování vedoucí ke zlepšení užitných vlastností potraviny, obohacení portfolia výrobkem s vylepšeným složením z hlediska cukru, tuku či soli.

„Výsledky soutěže za rok 2021 dokazují, že i tradiční potravinářská odvětví, jako je masozpracující, či pekárenská, jsou schopna přinášet spotřebitelům zajímavé inovace, které mimořádně zaujaly i odbornou porotu. Proto byly v kategorii nejlepších inovací za rok 2021 ohodnoceny sady výrobků, které tyto potravinářské podniky přinesly na trh. Chceme tímto motivovat i ostatní potravináře, aby investovali do nových inovací a dali nám o nich vědět. Pevně ​​věříme, že soutěž bude stejně úspěšná iv následujících letech,“ dodala Venhartová.

- Reklama -magazin
- Reklama -PR článek

Nejnovější články

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich pozitivních účinků. Které to...
- Reklama -magazin

Více od autora

- Reklama -spot_img